Panthermica

Η διακόσμηση στο τζάκι αερίου δεν είναι δύσκολη υπόθεση, ενώ θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του χειμωνιάτικου σαλονιού σου. Ακόμα και ένα μικρό στοιχείο γύρω από το τζάκι σου, μπορεί να κάνει θαύματα που δεν είχες φανταστεί.

1. Χρώμα γύρω απ’ το τζάκι αερίου. Έχεις διαλέξει ποιο θα είναι το κυρίαρχο χρώμα του τζακιού σου και του τοίχου γύρω από αυτό; Όταν επιλέγουμε χρώμα για το τζάκι, συνήθως σκεφτόμαστε πρώτα αν θέλουμε να εναρμονίζεται με τη γενική εικόνα γύρω του. Αυτό σημαίνει, πως μπορούμε να επιλέξουμε το χρώμα των τοίχων για το τζάκι, ώστε να είναι διακριτικό και αισθητικά ταιριαστό. Για τη διακόσμηση σαλονιού με τζάκι αερίου, η επιλογή του χρώματος είναι πολύ σημαντική. Φυσικά, μπορείς να επιλέξεις ένα χρώμα για το τζάκι σου, το οποίο κάνει χτυπητή αντίθεση με το χρώμα των τοίχων. Έτσι, τονίζεις παραπάνω τη θέση του τζακιού σου, σε σημείο όπου δε μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

2. Επένδυση τζακιού αερίου με διάφορα υλικά. Αν επιθυμείς να δώσεις μια ηγετική θέση στο τζάκι σου μέσα στο χώρο, μπορείς να το επενδύσεις εξωτερικά με υλικά που θα αναδείξουν τη διαφορετικότητα του. Για παράδειγμα, μια πραγματικά όμορφη επένδυση τζακιού μπορεί να γίνει με φυσική πέτρα σε μορφή πλακιδίων. Η πέτρα θα δώσει στο τζάκι σου έναν αέρα μεγαλοπρέπειας, αλλά ταυτόχρονα παράδοσης, καθώς η πέτρα είναι ένα πολύ αγαπημένο υλικό στη χώρα μας. Μια πιο οικονομική λύση, καθιστά τη διακόσμηση τζακιού μια απλή και γρήγορη υπόθεση, αφού μπορεί να χρωματιστεί με το χρώμα της επιλογής σου και οι εργασίες για την κατασκευή της είναι ελάχιστες.

3. Ρουστίκ διακοσμητικά στοιχεία. Ένα τζάκι στο χώρο του σαλονιού είναι ο τέλειος τρόπος για να διακοσμήσεις το σπίτι σου στο ρουστίκ στυλ διακόσμησης. Σε περίπτωση που δεν έχεις ακούσει για το συγκεκριμένο στυλ, βασίζεται στην ιδέα της σύνδεσης με τη φύση. Τα βασικά χρώματα του είναι τα γήινα χρώματα, όπως το καφέ, το πράσινο και το μπεζ. Όσο για τα υλικά που κυριαρχούν στο ρουστίκ στυλ, είναι στοιχεία της φύσης, όπως το ξύλο και η πέτρα.

4. Φθινοπωρινές κατασκευές. Αν σου αρέσει να στολίζεις το σπίτι σου με δικές σου χειροτεχνίες, μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου διακοσμητικά στοιχεία για το τζάκι αερίου σου. Έτσι, το προσωπικό σου γούστο θα κυριαρχεί στο χώρο, ενώ η διακόσμηση τζακιού δε θα σου κοστίσει πολύ. Οι φθινοπωρινές κατασκευές είναι ιδανικές για το χειμωνιάτικο σαλόνι σου, καθώς αποτελούνται κυρίως από αποξηραμένα φυτά και καρπούς, τα οποία δεν κινδυνεύουν να φθαρούν σύντομα. Για παράδειγμα, μπορείς να φτιάξεις ένα περίτεχνο στεφάνι από ξερά κλαδάκια, φύλλα και λουλούδια, το οποίο θα στολίσει το πάνω μέρος του τζακιού σου για πολύ καιρό.