Panthermica

1.Το χρώμα στα πλακάκια δαπέδου

Θα πρέπει να στοχεύετε στον συνδυασμό μεταξύ όλου του δωματίου και των πλακιδίων. Σκεφτείτε τον υπόλοιπο εξοπλισμό π.χ. τα έπιπλα που υπάρχουν στον χώρο. Θα πρέπει να υπάρχει μια παρόμοια προφορά χρώματος ή διαφορετική στην οποία τα χρώματα δένουν μεταξύ τους.

Τα πλακάκια δαπέδου αντέχουν πολλά χρόνια, οπότε καλό θα ήταν να διαλέξετε ένα ουδέτερο χρώμα που θα κρατήσει στον χρόνο αλλά και σε επικείμενες αλλαγές διακόσμησης. Σημαντική παρατήρηση εδώ είναι ότι όσο πιο σκούρο και γυαλιστερό είναι ένα πλακάκι τόσο περισσότερο φαίνεται η σκόνη πάνω του.

2.Σχέδιο και μέγεθος πλακιδίων

Τα πλακάκια μπορούν να τοποθετηθούν με διάφορους τρόπους. Απλά κολλημένα το ένα δίπλα στο άλλο συμμετρικά ή δεμένα μεταξύ τους σαν τούβλα είναι τα περισσότερο διαδεδομένα σχέδια. Σχεδιάστε πριν την τοποθέτηση τα δωμάτια σας, ώστε να επιλέξετε αναλόγως τις απαιτήσεις ξεχωριστά.

3.Κεραμικά ή πορσελάνινα πλακάκια;

Ισχυρός παράγοντας στην επιλογή μεταξύ τους είναι και το πόσο κίνηση περνάει πάνω στο πλακάκι. Στο καθιστικό και στο σαλόνι σας, θέλετε να προτιμήσετε τα πορσελάνινα. Σε χώρους μικρής χρήσης όπως η οικιακή κουζίνα, τα περισσότερα κεραμικά θα σας κάνουν τη δουλειά.

4.Πλακάκια για το μπάνιο

Τα πλακάκια που θα επιλέξετε για το μπάνιο σας θα πρέπει να έχουν υψηλή αντοχή και χαμηλή απορροφητικότητα στα υγρά. Εκτός του αισθητικού αποτελέσματος που επιθυμείτε, θα πρέπει να να επιλέξετε κάτι ανθεκτικό μιας και ο χώρος του μπάνιου έχει υψηλή χρήση.

Συμβουλή: Αγοράστε μερικά τετραγωνικά μέτρα παραπάνω από όσα χρειάζεστε. Τα πλακάκια μπάνιου καταπονούνται περισσότερο από όλα στο σπίτι και σε βάθος χρόνου ίσως χρειαστούν επιδιορθώσεις. Καλό θα ήταν σε αυτή τη περίπτωση να μην ψάχνεται τελευταία στιγμή για κάτι ίδιο που ίσως και μην το βρείτε.